Nieuws

Je woning schenken aan je kinderen. Welke zijn de tarieven?

19 Maart 2018

Je kan je woning bij je overlijden door je kinderen laten erven, maar een andere – en vaak ook voordelige – optie, is de woning daarvoor al schenken. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Hoe kan je je vastgoed op een optimale manier aan je kinderen schenken?

Lees meer

Vrijstaand bouwen crimineel volgens Vlaamse bouwmeester

12 September 2017

Vlaams bouwmeester: "Vrijstaand bouwen is crimineel" Marc Dillen (links) van de Vlaamse Confederatie Bouw en Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck

Lees meer

Hoe hou je je huis lekker koel bij tropische temperaturen?

29 Augustus 2017

Hoe hou ik het 's zomers fris in huis?

Lees meer

We bouwen steeds compacter!

16 Augustus 2017

De Vlaming bouwt steeds kleiner omdat hij geen grote huizen meer kan betalen

Lees meer

Een nieuwe woning aankopen terwijl je oude woning nog niet verkocht is. Het overbruggingskrediet onder de loep

08 Augustus 2017

Het overbruggingskrediet onder de loep: Financier je nieuwe woning terwijl je oude verkocht wordt. Vaak kunnen mensen die hun oude woning verkopen niet wachten tot het verkoopproces volledig rond is vooraleer te starten met het aankopen (of bouwen) van een nieuwe woning.

Lees meer

tontine en beding van aanwas

31 Maart 2017

Gehuwd of niet, wie samen een aankoop doet, wenst dat het goed na zijn overlijden naar zijn partner kan gaan met zo weinig mogelijk kosten. De tontine en het beding van aanwas zijn daarvoor de aangewezen instrumenten. De begrippen tontine en beding van aanwas komen meestal ter sprake bij de aankoop van een onroerend goed door samenwonende partners

Lees meer

WAAROM STAAT EEN HUIS TE LANG TE KOOP?

03 Februari 2017

Staat een woning al een tijdje te koop? Verkopers maken zich dan vaak zorgen. Want waarom raakt hun woning niet verkocht? Moet er aan de alarmbel worden getrokken?

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons